Vegaanilihan tulo markkinoille

Vegaanilihan tulo markkinoille

Kaikki alkoi siitä, kun vuonna 2008 eläinten oikeuksien järjestö PETA tarjosi miljoona dollaria ensimmäiselle tiedemiehelle, joka pystyi luomaan ja markkinoimaan in vitro kananlihaa, joka on luotu muutamasta kanan solusta, eikä koko linnusta. Mutta PETA:n ehdotus ei ollut pelkkä mediatemppu. Jos jotain, se oli ennustamassa ruokajärjestelmässämme tapahtuvaa massiivista muutosta, joka ei ole enää kaukainen tulevaisuus, jossa vegaanit toivovat maailmanlaajuisesti

Tutkijat yrittivät. Missourin yliopiston ja Alankomaiden Maastrichtin yliopiston joukkueet työskentelivät ahkerasti, mutta kustannukset, jotka aiheutuivat laboratoriossa kasvatetun lihan, “puhtaan lihan” tuottamisesta, olivat kohtuuttomia. PETA, joka haluaa mennä miten pitkälle tahansa tuodakseen elinkelpoisen vaihtoehdon massiiviselle karjankasvateollisuudelle, pidensi alkuperäistä vuoden 2012 määräaikaansa maaliskuussa 2014. Kukaan ei kuitenkaan voinut vaatia palkintoa. Miljoonan dollarin PETA-palkkio kiusasi tutkimuslaboratorioita ja voittoa tavoittelevia yrityksiä; mutta he näkivät myös sen – kyky “kasvattaa” lab-lihaa ilman, että siihen liittyy luontainen ongelma, että eläin liittyy siihen, mullistaisi meidän ruokajärjestelmämme, ja toisi mukanaan yhden syvimmistä muutoksista, joita ihmiskunta on koskaan nähnyt. Ja olisi hyvin tuottoisa. Jos menestyksekäs, puhtaan lihan jalostusyritykset ovat yhtä kannattavia kuin yritykset, jotka johtavat lähes biljoonan dollarin maailmanlaajuista lihateollisuutta. Todennäköisesti vielä enemmän. Viime vuonna Kiina allekirjoitti 300 miljoonan dollarin sopimuksen SuperMeatin, Future Meat Technologiesin ja Meat the Future – kolmen israelilaisen puhtaan lihan tuottajan kanssa – monissa on selvä merkki siitä, että päivät on lopulta tulossa päätökseen tehtaalla tuotetuille eläintuotteille. Ensimmäinen askel muutoksen ymmärtämisessä tarkastelee nykyistä ruokajärjestelmää – ja teollistumisen puutteita, erityisesti kotieläintaloudessa. Suurempi, nopeampi ja halvempi on ollut viimeisen puolen vuosisadan mantra, mutta vain todistetaan, että vaikka tehdasviljely on todellakin suurempi ja nopeampi, se ei ole parempi. Eläinten vakavasta kohtelusta ja luonnonvarojen väärinkäytöstä, meidän suostumuksestamme ruokavalioon, jossa on käsitelty liha, sokeri ja rasva, ei ole helppoa sanoa, että olemme onnekkaita tekemään niin pitkälle. Liikalihavuuden nousu kiihtyy edelleen, ylittäen 39 prosenttia Yhdysvalloissa, samoin kuin tyypin 2 diabeteksen, syövän, aivohalvauksen, sydänsairauksien ja muiden elämää rajoittavien sairauksien hinnat. Poistamme itsellemme historiasta yhden Happy Meal-annos kerrallaan. Kyky “kasvattaa” lab-lihaa ilman, että siihen liittyy luontaista ongelmaa, että eläin liittyy siihen, mullistaisi meidän ruokajärjestelmämme. JUST:in perustaja ja toimitusjohtaja Josh Tetrick (entinen Hampton Creek), ”me tarvitsemme epätoivoisesti uusia työkaluja.” Ongelmat ratkaistaan ​​usein parhaiten ulkopuolelta. Vegaanit tarjoavat tässä tapauksessa lihateollisuudelle uusia näkökulmia ongelmiin, joita se ei nähnyt, ja ratkaisuja, joita se ei koskaan kuvitellut. JUST teki oman nimensä Just Mayolla, majoneesilla ja kastikkeilla, jotka korvaavat munan herneproteiinin avulla. Bay Area -yhtiö kuitenkin ravisti elintarviketeollisuutta viime kesänä, kun se ilmoitti aikovansa markkinoida ensimmäistä kertaa laboratoriossa kasvatettua puhdasta lihaa ja kalaa, jonka hinta ja maku ovat kilpailukykyisiä “todellisten” vastineiden kanssa.

Mikä on ”puhdas” liha?

Puhdasta lihaa on kutsuttu laboratoriossa kasvatetuksi lihaksi, in vitro- ja koeputkilihaksi, viljellyksi lihaksi ja jopa Frankenmeatiksi. Teollisuuden rinnakkainen puhtaaseen teknologiaan – kestävään, uusiutuvaan ja eettiseen vaihtoehtoon perinteisiin teollisuusstandardeihin. Puhumattakaan siitä, että termi on määritelmä tuotteelle, joka on luotu ilman, että vuosittain kasvatetaan ja teurastetaan miljardeja eläimiä.

Mikä on ”puhdas” liha?

Puhtaalla lihalla ei ole fermentoitujen elintarvikkeiden probioottisia vaikutuksia, mutta se on kasvanut samassa prosessissa – soluja viljellään eläimestä ilman haittaa ja annetaan kasvaa. Tietyt solut ovat alttiimpia tekemään niin kuin muut, Tetrick selittää, ja se on selvä, että tämä on kova osa. Kaikki sen jälkeen on kärsivällisyyttä ja asianmukaista hoitoa.”Aloitamme laadukkaista eläinsoluista. Syötämme näitä soluja ravinteita (vettä, sokereita, proteiineja, rasvoja, vitamiineja ja ravinteita – samat makroaineet, joita lehmät saavat ruoan syödessä), sanoo Bay Arean puhtaan lihan tuottaja Memphis Meatsin operaation johtaja David Kay .

 

Jarmo

Kommentointi on suljettu.

© 2020 viljelijankonemessut

© 2021 Viljelijan Kone Messut