Miksi ihmisen ei tulisi juoda eläinten maitoa – osa 1

Miksi ihmisen ei tulisi juoda eläinten maitoa – osa 1

Maitotalouden massiivisen PR-koneen ansiosta lehmänmaitoa on jo pitkään mainostettu terveellisenä ja hyvänä kalsiumin lähteenä. Mutta jos katsoo bisneksen läpi, on helppo nähdä, että maito ei ole keholle hyväksi. Jos syöt paljon maitotuotteita, kuten maitoa, juustoa, jogurttia ja jäätelöä, odottaa sinua todennäköisesti monet terveysongelmat. Halusimme jakaa tästä hieman yksityiskohtaisempaa tietoa sinulle, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen siitä, mitä tuotteita suosit. Nämä ovat yksityiskohtaisempaa tietoa sinulle, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen siitä, mitä tuotteita suosit. Nämä ovat myös syyt siihen, miksi markkinoille on tullut niin paljon vaihtoehtoisia, kasviperäisiä maitotuotteita.

Terveysongelmat

Olet kenties kuullut sanottavan, että juo maitoa niin luusi pysyvät vahvoina. Tämä on virheellinen terveysväittämä, sillä lehmänmaito itse asiassa kaappaa luidemme kalsiumin ja johtaa osteoporoosiin. Eläinproteiinit tuottavat happoa kun ne hajoavat ja kalsium neutralisoi hapon, joten se häviää luistamme taistelemaan näitä happoja vastaan. Happojen neutralisoimiseksi ja pois huuhtelemiseksi elimistömme on käytettävä se kalsium, joka maidossa kehoomme tulee, mutta usein myös mitä luissamme on varastossa. Joten, jokainen juomamme maitolasillinen vähentää kalsiumia luistamme. Siksi tutkimusten jälkeen on osoittautunut, että useimmat paljon lehmänmaitoa kuluttavat ihmisillä luiden murtumisen nopeus on korkeampi kuin niillä, jotka eivät juo lainkaan maitoa tai vain vähän. Suomalaiset ovat yksi eniten maitoa juovista kansoista, mutta myös kansa, jolla on eniten osteoporoosia. Entä jos syöt paljon juustoa? Lisää tähän vielä suuri määrä rasvaa, natriumia ja kolesterolia päälle, lopputulos ei voi olla kovin hyvä. Maito voi aiheuttaa myös muita terveysongelmia, kuten eturauhassyöpää ja munasarjasyöpää. Maito ja juusto on yhdistetty lisääntyneeseen eturauhassyövän riskiin kun taas ruokavaliot, jotka eivät sisällä maitotuotteita lainkaan, on osoittanut hidastavan sairauden edistymistä. Ruotsalaistutkimus taas osoitti, että naiset, jotka kuluttivat neljä tai enemmän annosta maitotuotteita päivittäin, olivat kaksi kertaa todennäköisemmin kehittäneet munasarjasyövän syöpäsoluja. Laktoosi-intoleranssi on myös yleinen ongelma. Tämä johtuu siitä, että lehmänmaito sisältävä laktoosi on vaikea ihmisvatsan sulattaa, joka aiheuttaa pahoinvointia, kouristuksia, kaasua, turvotusta ja ripulia. Laktoosin sulattamisvaikeudet voi kehittyä myöhemmin elämässä ja aiheuttaa asteittain pahenevia oireita. Laktoosi-intoleranssin lisäksi on useita eri maitoallergioita, jotka voivat aiheuttaa voimakkaita ja vaarallisia reaktioita, tavallisesti pienissä lapsissa, kuten oksentelua ja anafylaksiaa. Maito vaikuttaa myös painonnousuun. Huolimatta teollisuuden väitteistä, yli 12 000: n lapsen tutkimuksessa osoitettiin, että mitä enemmän maitoa he joivat, sitä enemmän painoa he saivat. Ihmeellistä kyllä, kevyt ja rasvaton maito näytti johtavan painonnousuun enemmän kuin täysmaidon juominen. Tutkimuksessa havaittiin myös, että limun korvaaminen maidolla ei aiheuttanut  aihtumista.

Terveysongelmat

Ei-toivotut ainesosat

Maito sisältää monia ei-toivottuja ainesosia. Nykyisten teollisten menetelmien jälkeen lehmänmaito on usein myrkyllinen ihmisen sekoittama valmiste, jossa on aineosia, kuten biomuunneltuja hormoneita, antibiootteja ja torjunta-aineita, jotka kaikki ovat huonoja niin ihmisille kuin ympäristöllekin. Esimerkiksi tahaton torjunta-aine myrkytys tappaa vuosittain arviolta 355 000 ihmistä maailmanlaajuisesti. Lisäksi karjaan pumpatut lääkkeet kulkeutuvat meille uudestaan veden kautta. Yhdysvaltojen antibiooteista 55% ruokitaan nykyään karjalle. Lehmät pumpataan täyteen antibiootteja, jotta ne pysyisivät hengissä ja tuottaisivat maitoa siivottomissa tehtaissa. Nämä antibiootit kulkeutuvat lihan ja maidon kautta meihin ihmisiin, joka johtaa antibiootti resistenttien bakteerien nousuun. Tämä antibioottien liikakäyttö maitoteollisuudessa siis tarkoittaa, että kun nämä superbakteerit tarttuvat ihmiseen, antibioottikuureilla on vähentynyt teho ja pahimmillaan ovat täysin voimattomia virusten torjunnassa. Tämän lisäksi maito sisältää paljon huonoa rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa. Yksi ainoa täysmaitoannos voi sisältää yli 20 prosenttia tyydyttyneen rasvan suositellusta päiväannoksesta. Jos juot kolme annosta täysmaitoa, olet täyttänyt jo 60 prosenttia päivän annoksesta, jopa ennen yhtäkään ruokailua. Juusto on vielä pahempaa. Harvardin tutkimus osoitti, että juusto ja pizza, ovat suurimpia tyydyttyneiden rasvojen lähteitä amerikkalaisessa ruokavaliossa. Juusto voi sisältää jopa 400 mg natriumia 28 grammaa kohden. Jotkut juustolajikkeet, kuten halloumi, tuodut sinihomejuustot, feta ja Edam, sekä jalostetut juustot ovat niin täynnä natriumia, että ne ovat oikeastaan suolaisempia kuin merivesi.

Ei-toivotut ainesosat

Jarmo

Kommentointi on suljettu.

© 2020 viljelijankonemessut

© 2021 Viljelijan Kone Messut